Deze tragi-komedie gaat over een kasteleinsechtpaar dat samen een café runt. Hun kroeg, café Jubilée, is het trefpunt voor het meest uiteenlopende publiek. Terwijl ze de klanten bedienen, laten ze geen moment onbenut om lekker op elkaar te vitten en elkaar voor van alles en nog wat uit te maken.

Intussen gaan de stamgasten in en uit. De vaste klanten zijn doodgewone mensen van de straat, die ieder hun eigen verhaal willen vertellen. Zoals een huilend jongetje dat door zijn vader vergeten is, een maîtresse die stiekem haar minnaar en zijn echtgenote begluurt, een plasbezoekje van een klas schoolkinderen en een madam die betoogt hoe zinnelijk grote mannen zijn, maar uiteindelijk toch kiest voor haar sulletje, omdat zij hem zo makkelijk kan beteugelen. En nog meer bijzondere stamgasten, maar toch zijn al deze mensen slechts figuranten in het levensverhaal van het echtpaar dat de kroeg runt.


U, als publiek, zit als het ware midden in de kroeg, terwijl ruim 30 leden van Bilderdijk dit stuk op wel haast aanraakbare afstand voor u opvoeren.


Voor een fotoreportage van deze uitvoeringen    klik hier

In dit bijzondere jubileumjaar speelde Bilderdijk:

Onze regisseur is: Leonard Beuger (van 1999 t/m 2018)